Dunkirk poster

Relativ recent am vazut Dunkirk, un film adorat de unii, hulit de altii pe motiv ca nu are efecte super ultra, ca nu prezinta faptele ca Saving Private Ryan, sau alte filme asemanatoare produse in USA.

Ca sa fie clar de la inceput, Dunkirk este un film care se concentreaza asupra unui singur aspect din WWII: evacuarea soldatilor belgieni, britanici si francezi de pe plaja din Dunkirk, din timpul Bataliei pentru Franta, din perioada 26 mai - 4 iunie 1940, dupa ce au fost inconjurati de trupele naziste.

Singularity poster

Aseara, pentru ca am auzit de Singularity ca ar fi un film acceptabil, am zis sa imi arunc un ochi. Dupa ce m-am pregatit cu mieji de seminte si pufuleti cu cascaval, am pus filmul. Inceputul pare relativ ok... putina actiune, John Cusack... deci asteptarile erau ca pe la 2012 (filmul, nu anul).

Asteptarile nu au apucat sa sada prea mult pe la mine. In momentul in care au inceput, in primele 20 de minute, sa se izbeasca niste rachete de cladirile unui oarecare oras, grafica si efectele au inceput sa arate cat de mic a fost, de fapt, bugetul filmului. Cred ca, daca as sta sa analizez putin, efectele erau pe la nivelul filmelor cu Chuck Norris din anii '80-'90.